
Türkiye’de oturma izni başvurusu süreci kendi içinde karmaşık olabilir. Prosedürlerde ve bürokratik politikalarda sık sık değişiklikler oluyor. Doğru hazırlanmış bir başvuru neredeyse her zaman onaylanacaktır. Ancak maalesef bazen Türkiye’de oturma izninin reddedildiği ortaya çıkıyor.
Türk göçmenlik yasası, bir yabancının parası, yaşayacak yeri olduğu, yasalara uyduğu ve toplum için tehlike oluşturmadığı sürece, başvuru sürecini tam olarak yerine getirmesi durumunda oturma izni almasına izin verildiğini ima eder. Ancak Türkiye’de oturma izninin reddedilme riski vardır. Yani bir ret geldiğinde, davanızı Ankara İdare Mahkemesi’ne götürmek bir seçenektir. İtirazlar (Türkiye’de oturma izninin reddine karşı), başvurunun reddine ilişkin bildirimin alınmasından itibaren 60 gün içinde yapılmalıdır.
Avukat ekibimize danışmak, Türkiye’de oturma izni reddine itiraz etmek için belgeleri hazırlamak için harcadığınız zamana ve emeğe değip değmeyeceğine karar vermenize yardımcı olabilir. Türkiye’de oturma izni reddi almışsanız, itiraz sürecinin birkaç ay sürebileceğini not etmek önemlidir. Mahkemelerde dikkate alınması genellikle bu kadar sürer. Bu yola başvurmaya karar verirseniz, hukuk ekibimizin uzun süredir temyizlerde yer aldığı ve sürecin her adımıyla ilgileneceği gerçeğiyle içiniz rahat olabilir. Türkiye’de oturma izninin reddi gibi zor durumlarda bile başarıya inanıyoruz.